sâmbătă, 5 februarie 2011

7 motive sa fii singur!


Esti singur. . . Nu ai nici o obligatie, nu esti legat de cineva anume, poti petrece pana dimineata, ca apoi sa dormi pana la pranz.
Si, foarte important, nu exista nimeni care sa iti spuna ca trebuie sa te comporti altfel. E o viata minunata! De ce nu ar fi?!

In societatea de astazi, tinerii nu mai simt presiunea sociala cand vine vorba de a se casatori cum au iesit de pe bancile scolii. Acum, atat barbatii cat si femeile pot face sex oricand, oriunde, cu oricine, fara ca acest lucru sa implice vreun angajament din partea partenerilor. Tocmai de aceea nimeni nu se mai grabeste sa spuna `Da` in fata altarului.

Cu toate acestea, in viata fiecaruia dintre noi vine un timp in care incepem sa ne punem tot felul de intrebari: Ar trebui sa ma `linistesc`? Este cazul sa renunt la libertatea mea pentru a incepe o relatie? Sa incep cautarea sufletului-pereche?

Raspunsul la aceste intrebari vine la varste diferite, in perioade diferite ale vietii pentru fiecare dintre noi. Pana atunci, insa, iata 7 motive pentru care e indicat sa mai `suporti` un pic singuratatea:

1.Iti rezervi timpul necesar pentru a gasi persoana cu adevarat potrivita tie.
Fiecare dintre noi ar trebui sa isi acorde timp pentru a se cunoaste pe sine inainte de a se implica intr-o relatie. In tot acest timp poti intalni mai multe persoane, poti afla ce anume iti place. Doar in acest fel vei evita o greseala pe care mai tarziu o poti regreta.

2.Te poti concentra asupra carierei.
O relatie implica consum de energie pe care, daca esti singur, il poti orienta catre dezoltarea propriei cariere. Poti ramane peste program, poti lucra in weekend sau poti face orice alt lucru necesar avansarii fara ca un eventrual partener sa iti reproseze ca nu ii oferi atentia si timpul tau.

3.Poti face ce vrei, cand vrei.
Cand esti singur lumea e a ta. Poti merge oriunde poftesti, poti face tot ce iti doresti, oricand vrei. Nimeni nu te obliga sa faci cumparaturi sau sa mergi la shopping si nici nu te bate la cap sa te maturizezi si sa devi responsabil.

4.Nu intervine monotonia in viata sexuala.
Unul dintre cele mai bune motive sa ramai singur este faptul ca nu esti legat de acelasi partener sexual pentru toata viata. Nu te lupti cu plictiseala si rutina in pat si esti liber sa iti doresti si sa incercis a cuceresti orice persoana.

5.Economisesti bani.
Poate acesta este un argument bun mai ales in cazul barbatilor care, odata deveniti iubitii cuiva, se simt obligati sa daruiasca cadouri scumpe, flori la fiecare aniversare (si toti stim cat de multe sunt intr-un an) si sa achite nota de plata la fiecare iesire in oras. Cand esti singur ai control total asupra banilor tai si a modului in care ii cheltuiesti. Nu iti va spune nimeni cum, cand si cat sa scoti din buzunar.

6.Te poti bucura de linistea si pacea din jurul tau.
Atata timp cat esti singur nimeni nu te va bate la cap cu nemultumirile lui/ei si nici nu iti va reprosa in fiecare zi cate ceva.

7.Nu trebuie sa faci compromisuri.
A fi singur inseamna a nu fi nevoit sa gasesti intotdeauna o cale de mijloc. Nu te vei duce fortat la aniversarea unor oameni pe care nu-i cunosti sau nu ii placi, nu vei inghiti cu noduri cand vei lua masa cu familia lui/ei si nici nu va trebui sa il suporti pe fratele mai mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu